'The Normal Heart' in Deventer Schouwburg

zaterdag 27 september 2014

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer: 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 26,50

The Normal Heart
Frederik Brom, Freek Bartels, Thijs Römer, Henriëtte Tol e.a.

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert.

Het door aidsactivist Larry Kramer geschreven toneelstuk The Normal Heart speelde eerder met veel succes op Broadway in New York. Het stuk ontving drie Tony Awards en kreeg lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Zo vond New York Daily News het een ‘breathtaking achievement’ en schreef The New York Times; ‘Deeply affecting… The Normal Heart is breathing fire’. In de vertaling van Coot van Doesburgh en onder regie van Job Gosschalk komt deze toneelhit op 27 september te zien in de Deventer Schouwburg.

‘Indringend tijdsbeeld van ontredderde generatie’ (Parool)

‘Frederik Brom speelt de rol van Ned Weeks met bewonderenswaardige inzet en hij is zonder meer de motor van de voorstelling’ (Volkskrant)

‘Een fantastisch toneelstuk’ (Trouw)

‘Coot van Doesburgh maakte een effectieve, sterke vertaling’ (Theaterkrant)

Meer informatie over is te vinden via de website van de Deventer Schouwburg.

2014-09-27-430-Normal-Heart

Tags: