Literaire avond met Maartje Wortel

vrijdag 12 september 2014

Bibliotheek Centrum, Brink 70 in Deventer
Aanvang 20.00 uur; entree € 2,50

Op vrijdag 12 september om 20.00 uur komt Maartje Wortel – volgens de Volkskrant het literaire talent van 2014 – naar Deventer. COC Deventer en de Bibliotheek Deventer organiseren samen deze literaire avond, die plaatsvindt in de AMG Schmidtzaal van de bibliotheek.

Maartje Wortel (1982) volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 2007 won ze de Write Now!-wedstrijd voor literair talent. Ze publiceerde verhalen in Passionate, De Brakke Hond en De Gids en schreef columns voor NRC Handelsblad.
De verhalenbundel “Dit is jouw huis” is haar debuut. Ze won er de Anton Wachterprijs 2010 mee. Haar roman “Half mens” werd voor verscheidene prijzen genomineerd. In januari 2014 verscheen haar derde boek “ IJstijd”.

“Ze levert met haar derde boek, de roman IJstijd, een nieuw bewijsstuk van haar kwaliteiten. Het verhaal van James Dillard, liefhebber van dure kazen, ex van Marie en schrijver in spé, is geestig, wijs en oorspronkelijk en goed geschreven”.

Op deze avond in de bibliotheek zal Maartje Wortel vertellen over haar werk, voorlezen en natuurlijk in gesprek gaan met het publiek. Het centrale thema uit haar werk – de zoektocht naar identiteit – zal hierbij de leidraad zijn.

2014-09-12-wortel-maartje43

Deze lezing komt tot stand door samenwerking van de Bibliotheek en COC Deventer. Die samenwerking zorgde eerder voor de totstandkoming van de speciale ‘Roze Kast’ in de bibliotheek waarin diverse films en boeken te vinden zijn met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,