Boerin Zoekt Boerin


 
Bron: gaysite.nl

In het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw gaat voor het eerst een lesbische boerin op zoek naar de liefde. Dat zei presentatrice Yvon Jaspers vrijdagavond in het televisieprogramma Pauw. Jaspers liet Pauw weten het spannend te vinden of de boerin veel brieven zal krijgen. De Belgische versie van het populaire datingprogramma had in 2009 al een lesbische deelneemster. De Vlaamse boerin Conny van der Veken (43), moeder van drie kinderen, had echter weinig geluk met het vinden van een vriendin. Volgens de Vlaamse omroep VMT hadden wel veel vrouwen een brief gestuurd, maar zeiden die op het laatste nippertje af. Ze zouden door hun omgeving en hun werkgever zijn teruggefloten. Uit angst om hun baan te verliezen, trokken de vrouwen zich uiteindelijk terug.

Het is overigens niet voor het eerst dat het KRO-programma een homoseksuele kandidaat heeft. Twee seizoenen geleden ging homoboer Willem op zoek naar een man. Hij kreeg voldoende brieven en aanzoeken maar tot een vaste relatie kwam het nooit. Wel verklaarde hij in 2012, onder het toeziend oog van miljoenen kijkers, de liefde aan Klaas. Maar dat leidde tot niets.

Het achtste seizoen van Boer Zoekt Vrouw gaat aanstaande zondag weer van start met een aflevering waarin de boeren, en dus ook de lesbische boerin, zichzelf voorstellen. Belangstellenden kunnen dan brieven schrijven waarna op zondag 4 januari het programma echt van start gaat.