Roze Film op Dinsdag: Test

dinsdag 19 augustus 2014

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014

Deze film wordt vertoond in het kader van het Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014, waarbij 8 films in 14 steden worden vertoond: Gerontophilia, Land of Storms, The Way He Looks, Test, Zwei Mütter, Cloudburst, Reaching for the Moon en Sarah Prefers to Run. Deze speciale Filmavonden vinden in Devener plaats op de dindagavonden in de maanden juli en augustus.

Test (VS 2013)
Test speelt zich af in de jaren ’80 in een tijd waar het aidsvirus om zich heen greep. Het is een teder verhaal over vriendschap, liefde, hoop en geluk in een tijdperk van grote onrust.

San Francisco in de jaren ’80. De jonge getalenteerde Frankie wordt lid van de beste moderne dansgroep van de stad, maar door zijn onzekerheid wordt hij constant uitgelachen door de choreograaf en andere dansers. De sexy Todd, die openlijk gay is, is een uitzondering en Frankie en hij raken bevriend. Als een van de dansers een blessure oploopt, moet Frankie zijn rol overnemen. Todd besluit hem te helpen en de twee worden steeds closer. De film heeft een heerlijk soundtrack met o.a. Bronski Beat, Sylvester en Laurie Anderson.
(Drama; 90 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Test’via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,