Levende Ken-pop: ik ben niet gek maar creatief


 
Bron: winq.nl

De man die beter bekend staat als de ‘human Ken doll’ was laatst bij Oprah om daar te praten over de ruim 150 cosmetische operaties die hij onderging om op de man van Barbie te lijken. Dit is het resultaat.

Justin Jedlica is 33 jaar en heeft vijf neuscorrecties ondergaan om net zo’n schattig gezichtje te krijgen als Ken. Hij kwam in de Oprah-show Where Are They Now? aan het woord, om daar uit te leggen waarom hij dit met zijn lichaam heeft gedaan.

In sommige tv-shows werd hij afgeschilderd als een freak met een geestelijke afwijking, maar daar wil Justin niets van weten. Ook niet van de Russische Valeria Lukyanova trouwens, die als Barbie door het leven gaat. Justin is namelijk getrouwd met een man, die het merendeel van zijn operaties betaalt.

Volgens Justin draait het allemaal om creativiteit en om wat iemand onder schoonheid verstaat. Hij probeert de grenzen daarvan op te rekken en mensen met zijn uiterlijke veranderingen aan het denken te zetten. Dat hij daarbij een beetje is gaan lijken op zo’n real doll, tja, dat moet je dan maar voor lief nemen.