Julius Gaysar door Amsterdamse grachten


 
Bron: winq.nl

De jaarlijkse Canal Parade kent inmiddels aardig wat vaste gezichten. Voor de vijfde keer varen de jongens van Gaymobil mee. Om dit lustrum te vieren pakken ze deze keer extra groot uit.
Een varend kasteel met daarop zeventig identieke roze ridders die onder leiding van Julius Gaysar ten strijde trekken voor homorechten. Bezoekers van de botenparade, het hoogtepunt van Amsterdam Gay Pride, krijgen op zaterdag 2 augustus een bijzondere boot te zien van Gaymobil. De Amsterdamse vriendenclub, die dit jaar voor de vijfde keer meevaart, viert haar eerste lustrum door extra groot uit te pakken.

“Het belooft een enorm spektakel te worden”, zegt Sebastiaan Alves. Samen met elf vrienden is hij al maanden bezig met de opbouw van een drijvend strijdtoneel voor homorechten. Het presenteren van een mooie boot is aan Gaymobil wel toevertrouwd. “Niet voor niets duiken foto’s en filmpjes van de afgelopen vier jaar steeds weer op in diverse media. De foto van de Gaymobil circusboot vol clowns uit 2013 staat dit jaar bijvoorbeeld op de voorpagina van de Amsterdam Gay Pride festivalkrant”, vertelt Alves trots.

Listen
“Dit jaar trekken onze 70 mannen als Romeinse ridders ten strijde voor de positie van LHBT’ers in binnen en buitenland”, vervolgt hij. “Gaymobil wil de harten van de mensen veroveren en een rijk stichten waarin tolerantie en acceptatie centraal staan. Daarnaast vechten we voor het zo bijzondere karakter van de botenparade. Dit jaar is het thema Listen. Gaymobil heeft daarom goed geluisterd naar het publiek. Een publiek dat vraagt om opvallende feestelijke boten die het succes van deze bijzondere dag bepalen.”

Feest
“Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een serieuze boodschap”, zegt Alves. Tegelijkertijd benadrukt hij dat de organisatie van Amsterdam Gay Pride particuliere initiatieven moet koesteren. “De botenparade moet een goede mix zijn van bedrijven, organisaties en particuliere boten die deze dag tot een feest maken. Een feest waarbij we vieren wat er al is bereikt”, zeg Alves. “De strijdwagen van Julius Gaysar staat dit jaar symbool voor hetgeen we nog moeten bevechten. De lauwerkransen staan voor de overwinningen die reeds behaald zijn.”

Tags: