Roze Film op Dinsdag: The Way He Looks

dinsdag 22 juli 2014

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014

Deze film wordt vertoond in het kader van het Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014, waarbij 8 films in 14 steden worden vertoond: Gerontophilia, Land of Storms, The Way He Looks, Test, Zwei Mütter, Cloudburst, Reaching for the Moon en Sarah Prefers to Run. Deze speciale Filmavonden vinden in Devener plaats op de dindagavonden in de maanden juli en augustus.

The Way He Looks (Brazilië 2014)
Leo, een blinde jongen van 15, wil graag onafhankelijk zijn. Maar thuis wil zijn over-beschermende moeder hem niets alleen laten doen en op school laat zijn beste vriendin Giovana hem geen enkele ruimte voor zichzelf op te komen.

Daarnaast heeft hij nog nooit iemand gezoend en is hij ervan overtuigd dat niemand met een blinde jongen wil daten. Leo ziet geen andere uitweg dan een uitwisseling naar het buitenland. Als Gabriel nieuw bij hem in de klas komt, verandert alles. Leo vindt het erg fijn dat Gabriel hem behandelt als alle anderen. Giovana is jaloers vindt het lastig om haar beste vriend te delen en is stiekem verliefd op Gabriel. Leo vindt het lastig met Giovana’s jaloezie om te gaan en wordt zich langzamerhand bewust van zijn gevoelens voor Gabriel. Winnaar van de TEDDY AWARD voor beste film op het filmfestival van Berlijn.

(Drama; 100 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor The Way He Looks’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,