Roze Film op Dinsdag: Reaching for the Moon

dinsdag 15 juli 2014

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014

Deze film wordt vertoond in het kader van het Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014, waarbij 8 films in 14 steden worden vertoond: Gerontophilia, Land of Storms, The Way He Looks, Test, Zwei Mütter, Cloudburst, Reaching for the Moon en Sarah Prefers to Run. Deze speciale Filmavonden vinden in Devener plaats op de dindagavonden in de maanden juli en augustus.

Reaching for the Moon (Brazilië 2013)
Reaching for the Moon, bekroond op meerdere filmfestivals, vertelt het bijzondere en waargebeurde liefdesverhaal van Pulitzerprijs winnares Elizabeth Bishop en de Braziliaanse architecte Lota de Macedo Soares.

New York, jaren 50. Op uitnodiging van een oude vriendin besluit Elizabeth naar Rio de Janeiro af te reizen. Op het enorme landgoed van Mary hoopt Elizabeth, enigszins gefrustreerd door een writersblock, opnieuw inspiratie te vinden om te schrijven. Ze had alleen nooit verwacht de liefde van haar leven te ontmoeten: Lota, de partner van haar oude vriendin. De vurige persoonlijkheden botsen eerst, maar als snel verandert de vijandigheid in verlangen. Reaching for the Moon is een intiem portret van twee opmerkelijke kunstenaars die de liefde vinden.

(Romantiek; 118 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Reaching for the Moon’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,