Olympisch zwemkampioen Ian Thorpe: 'Ik ben homo!'


 
Bron: winq.nl

Ian Thorpe heeft na jaren van stilzwijgen een einde gemaakt aan de speculaties over zijn geaardheid. De getormenteerde zwemmer valt op mannen. Het interview waarin hij dat vertelde zorgde voor hoge kijkcijfers in zijn thuisland Australië.

De Australiër verbrak gedurende zijn zwemcarrière 22 wereldrecords. Hij is elfvoudig wereldkampioen en won vijf keer goud op de Olympische Spelen. In 2006 besloot hij te stoppen met zwemmen, maar in 2011 begon hij weer met trainen. Hij wilde zijn comeback maken op de Olympische spelen van 2012, maar wist niet door te dringen tot het Australische team. Vanwege een schouderblessure kwam van verdere plannen om mee te doen aan kampioenschappen niet veel terecht.

Tot dusver ontkende Thorpe altijd dat hij op mannen valt. In 2012 verscheen een autobiografie van hem, This Is Me, waarin hij stelde: ‘Voor de duidelijkheid: ik ben niet homo, al mijn seksuele ervaringen waren met een vrouw. Ik voel mij aangetrokken tot vrouwen en hou van kinderen, ooit wil ik zelf een gezin.’

Eerder dit jaar werd Thorpe opgenomen in een psychiatrische instelling omdat hij depressief was. Hij had zelfs al meerdere keren overwogen zichzelf van het leven te beroven. Het lijkt erop dat Thorpe met het interview met Michael Parkinson op de Australische zender Channel 10 een nieuwe weg in wil slaan.

Tags: