Conchita Wurst naar Amsterdam Gay Pride


 
Bron: gaysite.nl

Conchita Wurst, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2014, komt naar de Amsterdam Gay Pride 2014. De ‘vrouw met baard’ vaart zaterdag 2 augustus mee tijdens de Canal Parade op de boot van Gay Care Amsterdam, de eerste thuiszorgorganisatie voor lesbisch, homo, bi en transgender Nederland. Op zondag 3 augustus geeft Conchita een optreden tijdens het afsluitende Human Rights Concert van de Amsterdam Gay Pride 2014 op het Rembrandtplein.

Met haar keuze voor de Amsterdam Gay Pride 2014 bouwt Conchita Wurst verder aan haar boodschap van diversiteit en tolerantie. De artiest noemt zichzelf een ‘statement for tolerance and acceptance’: het gaat niet om uiterlijk of verschijning, maar om de mens. Conchita Wurst is ontstaan vanwege de discriminatie die haar alter ego Tom Neuwirth als tiener ondervond. Conchita Wurst: “Everybody should live their lives the way they want, as long as nobody else gets hurt or is restricted in their own way of life”.

Directeur Jan Nieuwenhuis van Gay Care Amsterdam is trots dat Conchita Wurst naar Amsterdam komt. “Zij is op dit moment hét symbool voor diversiteit en openheid in Europa, wat aansluit op de doelstelling van Gay Care Amsterdam.”