The Common Linnets: 'De kracht zit hem in de eenvoud'


 
Bron: gay.nl

Komende dinsdag 6 mei is het zover. Dan zullen Waylon en Ilse DeLange, AKA The Common Linnets, proberen om hun lied ‘Calm After the Storm’ de finale van het Eurovisie Songfestival in te zingen. De songfestivalbijdrage die voor het eerst te zien was in De Wereld Draait Door. zorgde voor wisselende reacties. Het duo zelf is overtuigd dat de kracht van hun lied in de eenvoud zit.

Veel mensen bestempelden het countrylied als ‘saai’ en ‘gewoontjes’ na de uitzending van De Wereld Draait Door. De officiële versie, te horen tijdens het radioprogramma Gouden Uren, kwam beter uit de verf. Volgens DeLange is het origineel een stuk dynamischer dan eerder te horen was. ‘We kozen tijdens de vertoning in De Wereld Draait Door voor een rustiger variant’, verklaart DeLange.

Uit 28 nummers kozen ze dus uiteindelijk voor Calm After The Storm. De country-ballad is volgens het duo sterk omdat het eenvoudig is. DeLange: ‘Dit wordt tijdens het Songfestival een mooi rustmoment. We willen weinig licht en geen hysterie zodat de focus volledig op het nummer ligt.’ ‘De kracht van dit lied zit hem in zijn eenvoud’, vult Waylon aan.

Over alle kritiek op het nummer zegt de zanger: ‘Iedereen mag zijn of haar mening delen natuurlijk, maar gisteren vroeg iemand: “Wat heeft Nederland met countrymuziek?” Mijn antwoord is: dít heeft Nederland met country!’

Less is more is dus duidelijk het motto. Ook qua act zal dit zo zijn. DeLange: ‘We blijven zo dicht mogelijk bij onszelf, geen toeters en bellen.’ Waylon meent dat The Common Linnets geen tactiek hebben: ‘Het is niet zo dat we uit tactische overwegingen dit lied hebben uitgekozen. We gaan gewoon doen waar we goed in zijn en wat voor ons oprecht voelt.’