4 mei: Herdenking & Kranslegging

zondag 4 mei 2014

Herdenking en Kranslegging op Grote Kerkhof: 19.55 uur
Café Face It geopend vanaf 20.30 uur

Op zondag 4 mei is in Deventer de jaarlijkse herdenking om 20.00 uur op het Grote Kerkhof, gevolgd door de Twee-minuten-stilte en de Kranslegging. Ook vanuit COC Deventer zal een delegatie aanwezig zijn om een krans te leggen.

Om 19.00 uur is een herdenkingsmoment bij de volgende monumenten: Twentol monument (Snipperlingsdijk), Indië monument (Grote Kerkhof), Etty Hillesum monument (Kapjeswelle), Verzetsmonument (Verzetslaan). Bij ieder monument wordt een krans gelegd en een toespraak gehouden. Daarna Stille Tocht naar het Grote Kerkhof, waar de gezamenlijke herdenking plaatsvindt. Om 19.55 uur legt burgemeester Heidema een krans. Hierna volgt de twee minuten stilte. Aansluitend zijn er verschillende muziekuitvoeringen en voordrachten. Namens N.V.I.H. COC Deventer zullen bestuursleden een krans leggen bij het monument op het Grote Kerkhof.

Na afloop van de herdenking is het COC-café geopend vanaf 20.30 uur in een aangepaste sfeer.

Tags: ,