Film op Vrijdag: Floating Skyscrapers (2013)

vrijdag 25 april 2014

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Floating Skyscrapers (Polen 2013)
Hoofdpersonage Kuba is een twintiger die niet uit de kast durft te komen. Hij traint al vijftien jaar lang om zwemkampioen te worden. Hij heeft er het lichaam en het talent voor, maar lijkt soms erg afwezig en ongemotiveerd. Hij woont samen met zijn moeder en zijn blonde vriendin, maar heeft in de badkamerhokjes van de gymzaal clandestiene seksafspraakjes met andere mannen. De zaken worden op de spits gedreven wanneer Kuba op de opening van een tentoonstelling de knappe student Michal ontmoet.
Volgens regisseur Tomasz Wasilewski is ‘Floating Skyscrapers’ de eerste Poolse holebifilm. Meer nog dan een politiek statement maken, wil Wasilewski een verhaal vertellen dat waarheid bevat, voor hem en voor zijn personages. Dat doet hij met een combinatie van oprechte intimiteit en visuele flair.
(Romantisch drama – 84 minuten)

2014-04-25 Floating Sky

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,