Classic Sunday Filmmiddag: Carrington (1995)

zondag 20 april 2014

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (t/m april), dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Carrington (VK 1995)
Een even bizar als indrukwekkende liefdesgeschiedenis aan het begin van de twintigste eeuw. Jonathan Pryce speelt de homoseksuele schrijver Lytton Strachey. Emma Thompson is Carrington, talentvol schilderes en vijftien jaar jonger dan Lytton. Ze zijn een ongeloofwaardig koppel, maar Carrington valt voor Lytton, die op zijn beurt al snel van Carrington gaat houden. Hun liefde blijft platonisch van aard, maar gaat veel verder dan een hechte vriendschap.
Carrington en Lytton bleven hun hele leven bij elkaar. Hun seksuele behoeften vervulden ze met verschillende partners, die ook fungeren als hoofdstukindeling van de film. Seksuele partners komen en gaan, maar de liefde van Carrington en Lytton wankelt nergens. Saai wordt hun liefde overigens ook nooit, wat wij te danken hebben aan de mooie vertolkingen van Thompson en Jonathan Pryce.

Christopher Hampton brengt dit alles met prachtige beelden van het Engelse landschap in beeld. Rustig en met oog voor detail.

2013-12-15-Carrington-430

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: