‘Van Adele’s liedjes word je homo’


 
Bron: winq.nl

Een Texaanse dokter vertelt zijn patiënten dat je gay wordt van muziek die populair is bij homo’s. Adele bijvoorbeeld. Volgens hem mag je alleen nog naar Christelijke muziek luisteren.

Het gaat om een gepensioneerde dokter, genaamd John Smid. Hij figureert in een documentaire met de titel ‘Cure Me I’m Gay’. Die docu is gemaakt door Christian Jessen, zelf ook (tv-)dokter en bovendien gay. In de film ontmoet hij Smid, die hem genezing aanbiedt en hem opdraagt alles uit het leven te bannen die zijn seksuele oriëntatie aanmoedigen.

Vervolgens pakt Smid Jessen’s cd van Adele en gooit die weg. “Adele is erg populair in de gay community”, zegt hij erbij. “Je moet naar Christelijke muziek luisteren.”

In de documentaire komt Jessen meer van dit soort gekken tegen. Zo bezoekt hij in Dallas een dokter die iemands seksuele voorkeur kan veranderen met behulp van kleurboeken. In Londen ontmoet hij een dominee die homodemonen uitdrijft met een exorcisme.

Jessen zegt verbijsterd te zijn over zoveel onbenul anno 2014: “Ik ben verbaasd dat er in deze tijd nog steeds mensen zijn die denken dat homoseksualiteit een behandelbare aandoening is. Het is volslagen onzin.”