Literaire Middag met Tom Lanoye

zondag 23 maart 2014

Bibliotheek Centrum, Brink 70 in Deventer
Aanvang 15.00 uur. Entree € 5,00
Kaarten vanaf 1 maart verkrijgbaar bij het COC (Brink 64A) en Antiquariaat Jos Wijnhoven (Walstraat 30)

Tevens is er een combi-kaart verkrijgbaar, welke (naast deze literaire middag) toegang geeft op nog twee literaire activiteiten met o.a. Tommy Wieringa (met vaartocht over de IJssel) en Nico Dijkshoorn (Deventer Schouwburg). Meer informatie over deze kaart is te vinden via deze link.

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye (Sint-Niklaas, 27 augustus 1958) geeft op zondag 23 maart een lezing in de Centrale Bibliotheek (Brink 70 te Deventer). Hij is romanschrijver, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Lanoye woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad en is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied. Zijn literaire werk is in meer dan tien talen gepubliceerd of opgevoerd. Hij debuteerde begin jaren tachtig met de surrealistisch getinte verhalenbundel Een slagerszoon met een brilletje. Bij het grote publiek brak hij door met romans als Kartonnen dozen, Het goddelijke monster en Sprakeloos en met toneelstukken als Ten oorlog, Fort Europa en De Russen!
Gelukkige slaven (2013) is zijn meest recente roman. De Volkskrant: “Een meeslepende, amusante en prikkelende roman die ook nog eens complexer is dan je zou vermoeden.” Als Lanoye voorleest uit eigen werk is zijn optreden meer een onemanshow van een cabaretier, dan een lezing. Deze zondag leest hij voor uit Gelukkige slaven.

Tom Lanoye

Deze lezing komt tot stand door samenwerking van de Bibliotheek en COC Deventer. Die samenwerking zorgde eerder voor de totstandkoming van de speciale ‘Roze Kast’ in de bibliotheek waarin diverse films en boeken te vinden zijn met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: , ,