Film op Vrijdag: Hors Les Murs (2012)

vrijdag 28 maart 2014

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Hors Les Murs (België/Frankrijk 2012)
In een Brusselse bar ontmoet de jonge pianist Paulo de wat oudere Ilir, barman en muzikant, voor het eerst. Wanneer de knappe Albanees aanbiedt hem naar huis te brengen omdat Paulo – misschien niet helemaal toevallig – te dronken is, kunnen ze bijna niet van elkaar afblijven. Paulo blijkt een vriendin te hebben, maar blijft Ilir opzoeken. Als Anka achter de affaire komt, gooit zij hem het huis uit en trekt Paulo bij Ilir in, hoewel die aanvankelijk zijn bedenkingen heeft. Op de dag dat Paulo zijn eeuwigdurende liefde verklaart, vertrekt Ilir voor een concert naar Parijs. Maar eerst krijgt Paulo een soort kuisheidsgordel voor mannen aangemeten, waarvan alleen Ilir de sleutel heeft. Hij keert na het weekend echter niet terug. Pas na enkele dagen ontdekt een gepijnigde Paulo dat zijn minnaar in de gevangenis zit vanwege het smokkelen van hasj.
(Drama – 98 minuten)

2014-03-28-hors-les-murs-st

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,