Dalai Lama heeft geen bezwaar tegen homohuwelijk


 
Bron: gaysite.nl

De Dalai Lama heeft in een interview met Larry King gezegd dat hij geen problemen heeft met de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht. Ook veroordeelde de 78-jarige Tibetaanse boeddhist homofobie.

De Dalai Lama verwees naar boeddhistische teksten die homoseksualiteit in het verleden afkeurden, maar zijn visie lijkt dus veranderd. In het interview zei hij dat twee mensen, ongeacht hun afkomst of geslacht, het recht hebben om een samenlevingsovereenkomst aan te gaan. “Als beide personen hiermee instemmen, wie zijn wij dan om dit te veroordelen, dan is het oké,” aldus de religieus leider. “Het is aan elk land zelf en vervolgens aan elk individu om het homohuwelijk te accepteren.”

In het vraaggesprek met King liet hij ook weten dat hij de vervolging en geweld tegen homoseksuelen scherp veroordeeld. “Homorechten zijn ook mensenrechten. Het is niet goed als mensen door hun seksuele voorkeur in de problemen komen.”

De Dalai Lama is momenteel in de Verenigde Staten en zal de komende dagen ontmoetingen hebben met diverse Amerikaanse politici.