Film op Vrijdag: El Ultimo Verano de la Boyita (2009)

vrijdag 7 februari 2014

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

El Ultimo Verano de la Boyita (Argentinië 2009)
Wanneer de jonge Jorgelina via haar wat oudere zus in aanraking komt met de puberteit, is zij daar allesbehalve content mee. Het is vooral verwarrend, irritant en lastig. Wanneer haar vader voorstelt om het huis en haar puberende zus voor een aantal weken te verlaten en af te reizen naar een boerderij op het platteland, stemt ze direct in. Vooral omdat het een plek is waar ze alle vrijheid heeft om buiten te spelen en te genieten van de ruimte. Eerst alleen, maar steeds vaker met Mario, een stille en in zichzelf gekeerde jongen.
(Drama; 93 minuten)

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,