American footballspeler uit de kast


 
Bron: gay.nl

De Amerikaanse American Footballspeler Michael Sam heeft dit weekend bekend gemaakt homoseksueel te zijn. De speler van de University of Missouri deed dit in een interview met sportzender ESPN, krant New York Times en homosportwebsite Outsports. In mei doet Sam mee aan de draft en kan daarmee de eerste openlijk homoseksuele sporter in de NFL worden.

Er zijn nog geen openlijk homoseksuele sporters in de 4 grote sportcompetities in de VS, de NBA, de NFL, de Major League en de NHL. Basketballer Jason Gay maakte vorig seizoen bekend homoseksueel te zijn, maar zat toen zonder club. In de Major League Soccer is Robbie Rogers de enige openlijk homoseksuele voetballer.

Enkele dagen geleden kwam ook een andere college footballspeler uit de kast, Connor Mertens. Hij is echter een college footballspeler en geen NFL sportman.

Michael Sam werd afgelopen seizoen gekozen tot de beste verdediger van de South Eastern Conference, een van de sterkste universiteitscompetities. Eind augustus kwam hij uit de kast tegenover zijn ploeggenoten en coaches in Missouri.

‘Ik snap hoe belangrijk dit is. Niemand heeft dit ooit gedaan en het is een behoorlijk nerveus proces, maar ik weet wat ik wil zijn. Ik wil football spelen in de NFL’, vertelde Sam aan ESPN.

De sporter besloot uit de kast te komen toen hij merkte dat veel spelers het al wisten. ‘Ik wist niet hoeveel mensen het wisten en was bang dat iemand het zou lekken. Ik wil mijn eigen verhaal in handen nemen. Niemand anders zou mijn verhaal moeten vertellen.’

De NFL liet zondag weten dat Sam wordt gesteund. ‘We bewonderen Michael Sams eerlijkheid en moed’, liet NFL’s Greg Aiello weten. ‘Michael is een American footballspeler. Iedereen met talent en doorzettingsvermogen kan slagen in de NFL. We kijken er naar uit om Michael Sam in 2014 te verwelkomen en steunen.’