GTST klaar voor het eerste 'homohuwelijk'


 
Bron: gay.nl

Nederlands favoriete soap Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt het eerste ‘homohuwelijk’ in de geschiedenis van de serie. Lucas Sanders, gespeeld door Ferry Doedens, en Menno Kuiper (Dave Mantel), stappen in het huwelijksbootje.

Dave Mantel vertelt tegen RTL: ‘Het is iets heel raars. Je staat daar in een pak en alles is mooi. Er staan allemaal cameramensen omheen en Carolien en Marly’, verwijzend naar zijn mede-acteurs in GTST. Toch bleek het geven van het jawoord nog niet zo’n eenvoudige klus. ‘We hebben het een stuk of zeven keer moeten doen, maar vooral de eerste keer voelde heel raar.’

Zo’n bruiloft kan natuurlijk voor wat verwarring zorgen. ‘Ja schat, ik ga even liefde maken met een andere man’, zei Doedens dan thuis tegen zijn echte vriend. Toch zijn er nog geen echte trouwkriebels bij de acteur. ‘Ik weet niet of ik in het echt ga trouwen’ aldus Doedens. Voor Mantel ligt dat anders. ‘Sinds januari woon ik samen en ik denk wel dat het er ooit van gaat komen. En ook kinderen.’

Het hoogtepunt van het GTST-huwelijk is een verrassingsbezoek van de Backstreet Boys. ‘Het zijn heel relaxte gasten’, vertelt Mantel enthousiast. Ook Doedens heeft genoten van zijn trouwfeest, maar wil wel laten weten dat hij geen enorme fan is van de band.

Het homohuwelijk wordt over twee afleveringen verteld. Vrijdag 24 januari en maandag 27 januari tussen 20.00 uur en 20.30 uur bij RTL 4.