Film op Vrijdag: Acciaio (Staal)

vrijdag 3 januari 2014

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Acciaio/Staal (Italië 2012)
Anna en Francesca, beeldschone pubers, wonen in een wijk met grauwe torenflats in Piombino, een industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op Elba. Dat eiland is voor de rijken en de toeristen, een onbereikbaar paradijs voor gewone mensen die in stank en vervuiling uitbrakende staalfabrieken werken.

Anna en Francesca zijn vanaf hun vroegste kinderjaren onafscheidelijk. Maar op de drempel van volwassenheid moeten de beeldschone pubers afscheid nemen van hun zo vertrouwde kinderlijke routines, want met de uitbottende rondingen van hun lichaam begint alles te draaien om het verlangen als vrouw bewonderd te worden. In hun troosteloze arbeiderswijk proberen Anna en Francesca hun ontluikende seksualiteit uit te buiten als methode om de bedrukte sfeer thuis te ontvluchten. Dan komt op een dag de liefde uit een onverwachte hoek, waardoor de onoverwinnelijke vriendschap tussen Anna en Francesca op losse schroeven komt te staan.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Silvia Avallone uit 2001.

2014-01-03 film acciaio - staal

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,