COC-penningmeester wint de Witte Blom-prijs

Onze penningmeester Ojon van Strijland mag zich vrijwilliger van het jaar 2013 noemen in Deventer. Na de uitreiking van de prijs afgelopen donderdag werd Ojon in cafĂ© Face It door de bezoekers toegejuicht en gefeliciteerd. Voorzitter Katinka Groothuis is trots dat de prijs is uitgereikt aan iemand van onze vereniging. “Ojon zet zich met hart en ziel in en heeft de prijs dik verdiend. Het is een mooie opsteker voor onze club waar we met maar liefst 80 vrijwilligers ons iedere dag inzetten om er samen wat moois van te maken.”

COC-penningmeester Ojon van Strijland mag zich vrijwilliger van het jaar 2013 noemen in Deventer. Op donderdagavond 28 november kreeg hij de Witte Blomprijs uitgereikt in de Deventer Schouwburg. De Witte Blomprijs voor een individuele vrijwilliger is een wisselprijs en is bedoeld voor een persoon of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in het vrijwilligerswerk.

Naast Ojon van Strijland was het project VoorleesExpress Deventer genomineerd in de categorie Milieu & Educatie en maakte kans op de gemeentelijke vrijwilligersprijs. Tevens was het Huis van Zwarte Piet genomineerd door maatschappelijke stagiaires van het Etty Hillesum Lyceum.

Ojon van Strijland werd door bibliotheek-collega Agnes Schimmelpenninck voorgedragen voor de individuele vrijwilligersprijs. “Ojon verdient het om deze te prijs te winnen vanwege zijn enorme inzet voor de Bibliotheek Deventer, COC Deventer, Deventer Antiquariaten, Dickensfestijn en nog veel meer! Als bibliotheek zijn we enorm blij met Ojon. Pionier van de Kleine Keizerin, Roze kast en verantwoordelijk voor vele leuke activiteiten i.s.m. COC Deventer. Dankzij Ojon hebben we al een aantal boeiende schrijvers mogen ontvangen. En hij werkt graag mee als we een vertelfestival of kinderboekenweekspektakel organiseren. Uren pannenkoeken serveren, kinderen ontvangen… Voor mij is hij de beste Personal Assistant die ik me kan wensen!” schreef Agnes in haar aanbeveling.

Met de vrijwilligersprijzen wil de gemeente Deventer haar waardering uitspreken voor mantelzorgers en vrijwilligers in de stad. Zonder betrokken en enthousiaste vrijwilligers kunnen veel prachtige projecten in Deventer niet worden uitgevoerd. Ojon, van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Daarnaast is de prijs natuurlijk een dankjewel aan alle vrijwilligers!

2013-11-29 Agnes en Ojon
Ojon van Strijland met zijn bibliotheek-collega Agnes Schimmelpenninck

Tags: ,