'50plus groep' van COC Deventer ontvangt Aanmoedigingsprijs

Burgemeester Heidema reikte op dinsdag 17 december in de Deventer Schouwburg een speciale Aanmoedigingsprijs uit. Deze prijs (1000 euro en een wisselbeker) van de Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer gaat naar een organisatie of instelling die zich inzet voor een positieve beeldvorming van ouderen. Tot grote vreugde van COC Deventer was het de eigen ’50plus groep’ die deze prijs in ontvangst mocht nemen. Ze waren hiervoor voorgedragen door het bestuur van COC Deventer, dat ook aangaf ‘supertrots’ te zijn op deze werkgroep. Het was de vijfde keer dat deze prijs werd uitgereikt.

Hieronder volgt de schriftelijke versie van het dankwoord welke door werkgroepslid Ralph Kleinbussink werd voorgedragen tijdens de uitreiking:

Blij en verrast!

We zien deze prijs als een stimulans om door te gaan met onze activiteiten voor roze senioren. Een verduidelijking: roze senioren zijn mensen met homoseksuele, lesbische, biseksuele gevoelens. Ook transgenders (mensen die in het ‘verkeerde’ lichaam geboren zijn) behoren tot onze doelgroep.

In 2014 wil de werkgroep samen met bestaande reguliere zorg/ hulpverlenings instanties starten met een project ‘bezoekgroep, maatjes, vrienden dienst of hoe het project ook mag gaan heten.
Uit contacten met instellingen en individuele vragen weet roze 50+ Deventer, dat er onder roze senioren behoefte is aan één op één contact. Af en toe lukt het op een spontane manier om een match tot stand te brengen.
Roze 50+ wil graag dat er een netwerk van (het liefst homoseksuele) vrijwilligers ontstaat welke een luisterend oor bieden aan onze doelgroep: roze senioren.

Het gaat hier om het bieden van erkenning- en herkenning van gevoelens.
Een soort ‘peers’ mensen die deze gevoelens, interesses en ervaringen kunnen delen.
Bijvoorbeeld: de ‘relnicht’ die het leuk vond om tijdens de ‘gay-pride’ in een zeer opvallende outfit te lopen, kan zonder gêne zijn foto’s uit het verleden laten zien.
De lesbienne kan samen lachen om de uitspraak: als ze een goeie beurt krijgt gaat het wel over! En misschien gaat de transgender samen met de vrijwilliger naar de manicure.
Gewoon menselijk mede contact zonder dat je op je hoede moet zijn voor een afwijzing van jou als persoon. Samen met roze50plus Nederland zetten wij op lokaal niveau ons hiervoor in.

Kortom: we zijn blij met de prijs. We danken het COC bestuur omdat zij ons hebben voorgedragen voor deze prijs, en we danken de Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer voor deze aanmoedigingsprijs! Op naar 2014 in de hoop dat er een ‘bezoekers’groep van start kan gaan. Dank u wel.

Ralph Kleinbussink namens 50Plus COC Deventer

2013-12-18 aanmoedigingsprijs
De trotse leden vn de ’50plus groep’ nemen de prijs in ontvangst

Tags: , ,