Ellen werkt aan nieuwe sitcom met lesbisch hoofdpersonage


 
Bron: deadline.com

Zestien jaar geleden kwam Ellen DeGeneres bij haar ABD comedyserie ‘Ellen’ uit de kast. ‘The Puppy Episode’ schreef geschiedenis; het was de eerste keer dat een hoofdpersonage in een serie homoseksueel was. Diverse adverteerders trokken zich destijds terug en de serie werd een seizoen later stopgezet. Inmiddels werkt DeGeneres als producent aan een nieuwe comedyserie, waarbij opnieuw een lesbienne in de hoofdrol te zien zal zijn. De serie zal te zien zijn op NBC, waar eerder Friends, Will & Grace en 30 Rock te zien waren.

Het project voor NBC heeft tot op heden nog geen naam, maar wordt in ieder geval geproduceerd door Ellen. Medeproducent en schrijfster is de openlijk lesbische Liz Feldman, die ook aan de serie ‘2 Broke Girls’ werkte. Feldman schreef eerder al twee jaar voor Ellen’s talkshow en hielp Ellen met het bedenken van grappen voor haar Oscar-presentatie in 2007. In 2014 zal Ellen de Oscars opnieuw presenteren.

De serie gaat over een lesbienne en haar beste vriend, een hetero-man. Ze zijn samen zwanger, maar de vriend ontmoet opeens de liefde van zijn leven en trouwt met haar.

Op NBC waren al eerder series met LHBT’s in de hoofdrol te zien. De afgelopen twee seizoenen kon men daar ‘genieten’ van het inmiddels stopgezette The New Normal. Dit seizoen is de serie Sean Saves The World te zien, met ‘Jack’ (Sean Hayes) uit Will & Grace in de hoofdrol. Die laatste serie wordt overigens niet bijster goed bekeken.