Geslaagde opening fototentoonstelling 'Weg met de Geraniums!'

Diversiteit, vrouwen, mannen en actief zijn.

Zaterdagmiddag 5 oktober 2013 is in de Openbare Bibliotheek een bijzondere fototentoonstelling geopend. Tot en met 31 oktober zijn hier een dertigtal foto’s te bekijken. Het thema is: ‘Weg met de Geraniums!’. Het zijn foto’s gemaakt door Leo van Adrichem uit Lent. Hij verbeeldt de kracht en diversiteit van oudere LHBT’s (Lesbo’s, Homo’s, Biseksuelen en Transgenders).

De tentoonstelling in Deventer heeft al eerder in Nijmegen gehangen. In Deventer is de expositie uitgebreid met zes portretten van LHBT’s woonachtig in Deventer en omgeving.

Op zaterdagmiddag was er in de bibliotheek een afwisselend programma. Leo vertelde iets over het maken van het werk. Hierna traden een zanger, een dichter en een dames trio op.

Na de officiële opening, door Rita Ackerstaff van COC Deventer groep 50Plus, bekeken de aanwezigen de foto’s. De reacties waren lovend! De gezellige en feestelijke middag werd afgesloten met een drankje en een hapje in de bibliotheek. Omstreeks 18.00 uur ging een deel van de bezoekers nog voor een genoeglijk samenzijn naar Face IT, het COC-café. De werkgroep 50Plus kan terugkijken op een geslaagde middag!

Openbare Bibliotheek – Brink 70
Expositie van 7 tot en met 31 oktober 2013

Weg Met De Geraniums is mede tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning van de ANBO/COC roze 50+ en COC Deventer.

2013-10-05-Opening-expo-fly

Meer informatie over de Openbare Bibliotheek is te vinden via deze link.

Tags: ,