Classic Sunday Filmmiddag: Rope (1948)

zondag 20 oktober 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (oktober t/m maart), dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Rope (VS 1948)
Waar gebeurd verhaal: twee jongens, rijk, joods en verwaand, vermoorden ijskoud een jongen. Het kille ‘Rope’ is gefilmd door master of suspense Alfred Hitchcock: eerste verfilming van de misdaad (Chicago 1924) van minnaars Nathan Leopold en Richard Loeb, later opnieuw verwerkt in ‘Compulsion’ (Richard Fleischer – 1959), en in 1991 verfilmd als ‘Swoon’ (Tom Kalin) welke versie meer de intense, geheime homo affaire van Leopold en Loeb benadrukt dan de moord zelf.

2013-10-20-Rope2

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,