Film op Vrijdag: Yossi & Jagger (2002) + Yossi (2012) - (homo-thema)

vrijdag 27 september 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Yossi & Jagger (Israël 2002) + Yossi (Israël 2012)
De Israëlische speelfilm ‘Yossi & Jagger’ gaat over de opbloeiende liefde tussen dienstplichtig soldaatje Yossi en de iets oudere officier Jagger, beroepsmilitair. Zonder nadruk op problematiek van homo’s tussen macho’s, toont Fox’ film de relatie van Jossi en Jagger als een teder gebeuren. Ook laat de film het dagelijks leven zien van de jonge militairen aan de grens met Libanon, waar de verveling hoogtij viert.

In ‘Yossi’ wordt de draad tien jaar later opgepakt. Yossi, inmiddels dokter in een ziekenhuis in Tel Aviv, zit nog steeds in de kast en leidt een sober bestaan dat in het teken staat van zijn werk. Zijn wereld komt volledig op zijn kop te staan wanneer hij in zijn spreekkamer de moeder van Jagger aantreft, die nooit heeft geweten van de relatie tussen haar overleden zoon met Yossi. Deze heftige ontmoeting doet Yossi besluiten Tel Aviv onmiddellijk te verlaten.

Tijdens een road trip, door de woestijn in het zuiden van Israël, geeft Yossi een groepje soldaten een lift. Wanneer zij in hetzelfde hotel stranden zoekt een van de soldaten, Tom, steeds meer toenadering tot de gesloten Yossi. Vol compassie leert hij Yossi langzaam maar zeker vrede te sluiten met zijn verleden en zich open te stellen voor de wereld.

2013-09-27-Yossi-eytan

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,