Film op Vrijdag: Mosquita y Mari (lesbisch thema)

vrijdag 2 augustus 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Mosquita y Mari (VS 2012)
Lesbische liefde in LA in de film dvd Mosquita y Mari. Als Yolanda in Los Angeles haar nieuwe buurmeisje Mari ontmoet ziet ze alleen hun verschillen. Als enig kind van immigrantenouders is haar enige zorg goede cijfers te halen. Mari daarentegen is streetwise en moet juist helpen om haar familie het hoofd boven water te laten houden.
Ondanks de verschillen worden de twee jonge vrouwen al snel closer. Als Mari van school dreigt te worden gestuurd, besluit Yolanda Mari te helpen door haar bijles te geven. Ze raken steeds hechter bevriend, maar hun band blijkt ingewikkelder en sensueler dan verwacht. Verloren in hun wereld van onuitgesproken verlangens, steelse blikken en onzekere gevoelens gaan Yolandes schoolcijfers omlaag en Mari’s aandacht voor haar nieuwe baan wordt steeds minder. De druk van hun families botst met hun nieuwe gevoelens en dwingt hen te kiezen tussen hun verplichtingen en elkaar.

2013-08-02-2-mosquita-y-mar

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,