Er was eens... Sneeuwwitje


 
Vanwege de vakantieperiode de komende weken cartoons met het thema ‘Er Was Eens…’. In 2009 tekende cartoonist Reindert Meutstege een aantal roze varianten op bekende sprookjes en deze zomer worden deze aangevuld met nieuwe cartoons in hetzelfde thema. De cartoons uit 2009 zijn nog niet eerder in kleur verschenen. Vanaf september verschijnen weer cartoons met een actueel thema.

Sneeuwwitje is ook alweer een sprookje dat werd opgetekend door de gebroeders Grimm in hun Kinder- und Hausmärchen. De moeder van prinses Sneeuwwitje en haar nieuwe stiefmoeder kan het niet hebben dat het meisje opgroeit tot een mooiere vrouw (‘Spiegeltje spiegeltje aan de wand’). Ze stuurt de prinses met de jager op pad en hem geeft ze bevel om Sneeuwwitje om te brengen. De jager spaart het meisje en na veel omzwervingen komt ze aan bij het huisje van de zeven dwergen.
Bij deze cartoon speelt zich in het huisje van die dwergen een SM-tafereel af, alwaar ons ‘Sneeuwwitje’ geketend afwacht wat de zeven dwergen voor hem in petto hebben. De bekende appel uit het sprookje heeft ook een plaats gekregen.

Dit was de laatste in deze thema-reeks; vanaf volgende week verschijnen er wekelijks weer actuele cartoons.