Er was eens... Roodkapje


 
Vanwege de vakantieperiode de komende weken cartoons met het thema ‘Er Was Eens…’. In 2009 tekende cartoonist Reindert Meutstege een aantal roze varianten op bekende sprookjes en deze zomer worden deze aangevuld met nieuwe cartoons in hetzelfde thema. De cartoons uit 2009 zijn nog niet eerder in kleur verschenen. Vanaf september verschijnen weer cartoons met een actueel thema.

Roodkapje is een sprookje en de naam van de hoofdpersoon in het verhaal. De bekendste versie is opgetekend door de gebroeders Grimm in hun Kinder- und Hausmärchen. Zij verzamelden begin negentiende eeuw vele sprookjes en volksverhalen. Het sprookje werd al eerder door Charles Perrault (1628-1703) opgeschreven in een afwijkende versie. In de versie van Grimm loopt het uiteindelijk allemaal goed af (behale voor de wolf), maar bij Perrault wordt Roodkapje voorgoed opgevreten.
Bij deze cartoon is de actie verplaatst naar de ‘baan’ (homo-ontmoetingsplaats) en is Roodkapje niet langer een onschuldig wicht, maar weet heel goed wat hij van de wolf wil.

Volgende week in deze thema-reeks: Sneeuwwitje