Er was eens... Pinocchio


 
Vanwege de vakantieperiode de komende weken cartoons met het thema ‘Er Was Eens…’. In 2009 tekende cartoonist Reindert Meutstege een aantal roze varianten op bekende sprookjes en deze zomer worden deze aangevuld met nieuwe cartoons in hetzelfde thema. De cartoons uit 2009 zijn nog niet eerder in kleur verschenen. Vanaf september verschijnen weer cartoons met een actueel thema.

‘Pinocchio’ is in de sprookjeswereld relatief gezien een recent verhaal. In 1883 schreef de Italiaan Carlo Collodi de avonturen van deze levende marionet dat zo graag een echte jongen wil worden. Maar op zijn pad komt hij allerlei figuren tegen die hem in de problemen brengen. Wanneer hij probeert om zichzelf uit netelige situaties te redden en daarbij leugens gaat vertellen begint zijn neus te groeien. Uiteindelijk laat Pinocchio zijn moed zien en wordt hij door de Blauwe Fee tot een brave jongen omgetoverd.
Bij deze cartoon zit het subject dat gaat groeien een stukje lager, maar blijft ook niet onopgemerkt.

Volgende week in deze thema-reeks: Roodkapje