Er was eens... Goudlokje en de Drie Beren


 
Vanwege de vakantieperiode de komende weken cartoons met het thema ‘Er Was Eens…’. In 2009 tekende cartoonist Reindert Meutstege een aantal roze varianten op bekende sprookjes en deze zomer worden deze aangevuld met nieuwe cartoons in hetzelfde thema. De cartoons uit 2009 zijn nog niet eerder in kleur verschenen. Vanaf september verschijnen weer cartoons met een actueel thema.

Deze week het sprookje ‘Goudlokje en de Drie Beren’ (Engels sprookje van Robert Southey uit 1837). De drie Beren wonen in het bos, waar ze een wandeling maken terwijl hun pap afkoelt. In de tussentijd komt Goudlokje hun huisje binnen; eet de pap op en gaat in hun bed slapen.
Voor niet-ingewijden is het bij deze cartoon handig om te weten dat een stevige behaarde homo-man ook wel met ‘bear’ wordt aangeduid.

Volgende week in deze thema-reeks: (H)ans en Grietje