Er was eens... Doornroosje


 
Vanwege de vakantieperiode de komende weken cartoons met het thema ‘Er Was Eens…’. In 2009 tekende cartoonist Reindert Meutstege een aantal roze varianten op bekende sprookjes en deze zomer worden deze aangevuld met nieuwe cartoons in hetzelfde thema. De cartoons uit 2009 zijn nog niet eerder in kleur verschenen. Vanaf september verschijnen weer cartoons met een actueel thema.

Deze week een lesbische blik op het sprookje ‘Doornroosje’ (uit ‘Sprookjes van Moeder de Gans’ van Charles Perrault – 1697 en later in een afwijkende versie door de gebrouders Grimm). Doornroosje is na een prik in een diepe slaap geraakt (de vloek van de boze Fee dat ze zou sterven werd al teniet gedaan). Alleen de zoen van de knappe prins(es) kan haar weer wekken. Het kasteel is ook nog eens omringd door een dichte haag rozenstruiken. In deze cartoon wordt de droom van menige lesbische vrouw getoond.

Volgende week in deze thema-reeks: Goudlokje en de Drie Beren