Er was eens... Assepoester


 
Vanwege de vakantieperiode de komende weken cartoons met het thema ‘Er Was Eens…’. In 2009 tekende cartoonist Reindert Meutstege een aantal roze varianten op bekende sprookjes en deze zomer worden deze aangevuld met nieuwe cartoons in hetzelfde thema. De cartoons uit 2009 zijn nog niet eerder in kleur verschenen. Vanaf september verschijnen weer cartoons met een actueel thema.

We starten met een nieuwe kijk op het sprookje ‘Assepoester’ (uit ‘Sprookjes van Moeder de Gans’ van Charles Perrault – 1697). De knappe prins komt aan met het glazen muiltje dat Assepoester verloren heeft op het bal. Degene die het muiltje past (maat 48) wordt zijn bruid. Assepoester weet dat het haar maat is en bloost. De jaloerse stiefzusters kijken misnoegd toe; ondanks al hun pogingen Assepoester te dwarsbomen zal zij er toch met de prins vandoor gaan.
In deze cartoon wordt met een transgender-knipoog het sprookje belicht.

Volgende week in deze thema-reeks: Doornroosje