Roze Zaterdag ook voor kinderen


 
Bron: gaysite.nl

De landelijke Roze Zaterdag (RZ2013) die op 29 juni in Utrecht wordt gehouden krijgt een groot evenement speciaal voor kinderen. In het Utrechtse park Lepelenburg zijn alle kids van 0 tot en met 12 jaar van 13.00 tot 17.00 uur welkom op de Kids Area van RZ2013.

Naast diverse attracties zoals de poppenkastvoorstelling van Tante Mien en een springkussen voor groot en klein, kan er gedanst worden op de muziek van een live-DJ. De creatievelingen kunnen bij beeldend kunstenaar Eline Janssens aanschuiven voor het maken van een kaartenhuis. Daarnaast is er een muziektent en leest schrijfster Ingeborg Hornsveld voor uit het boek “Filola wil een krokodil”. Ook Linda de Haan leest voor en wel uit het boekje “Koning en Koning”. De kinderen mogen op deze dag verkleed komen, bijvoorbeeld als prins of prinses.

De Kids Area is ontstaan uit de samenwerking tussen de Stichting Meer Dan Gewnst, Stichting Jongeren met een homo-ouder, Koninginne-Kinderen en Stichting RZ2013. Doel van dit onderdeel is om ongedwongen wijze het thema van diversiteit bij kinderen en hun ouders onder de aandacht te brengen.

De Kids Area van RZ2013 is nog op zoek naar een muziekgroep of een kinderkoor. Aanmelden kan bij mevrouw Inge Burgers van Stichting RZ2013, e-mailadres i.burgers@rz2013.nl. Ook aanmeldingen van ouders die als vrijwilliger mee willen werken zijn van harte welkom. Meer informatie over Roze Zaterdag 2013 in Utrecht is te vinden op www.rz2013.nl.