Film (vrouwenthema): The Night Watch (2010)

vrijdag 3 mei 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

The Night Watch (VK 2010)
De film opent in Londen 1947 en keert later terug in de tijd, begin jaren ’40 en de verwoestende Blitz. Een achterwaartse vertelling dus. Engeland is kort na de Tweede Wereldoorlog druk bezig op te krabbelen en de vele vrouwen die tijdens WO2 aan het thuisfront het mannenwerk hadden overgenomen, moeten weer terug naar het aanrecht.
Helen en Viv hebben een huwelijksbureau en zetten de liefde in als middel om mensen te helpen hun leven weer op de rails te krijgen. Gek genoeg hebben ze zelf allebei een ingewikkeld liefdesleven. Zo houdt Helen halsstarrig vast aan een tumultueuze en explosieve relatie met ene Julia, en heeft Viv een verhouding met een getrouwde man van wie ze niet loskomt.
Viv’s kwetsbare jongere broer Duncan worstelt met een gruwelijk geheim uit zijn verleden.
En dan is er nog Kay, die in broekpak doelloos over straat ronddwaalt, getraumatiseerd door een zwaar persoonlijk verlies. Voor hen allen heeft het einde van de oorlog niet alleen maar positieve gevolgen gehad. Integendeel: door de geallieerde overwinning zijn ze teruggeworpen op een bestaan dat ze liever voorgoed achter zich hadden gelaten…

De film The Night Watch is naar Sarah Waters’ roman De Nachtwacht gemaakt. Haar drama Nightwatch is een prachtig historisch verhaal en in deze Britse verfilming valt veel te genieten voor zowel lesbische vrouwen alsook homoseksuele mannen! Liefhebbers van jaren ’40 vrouwen in broeken komen volop aan hun trekken.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,