Euro-Song-Gala 2013

zaterdag 11 mei 2013

Achterzaal – Bibliotheek Centrum, Brink 70 in Deventer: 20.30 uur – deur open vanaf 20.00 uur

Op zaterdag 11 mei wordt voor de zestiende keer het Euro Song Gala georganiseerd. Datum is zaterdag 11 mei (een week voor de finale van het echte Eurovisie Songfestival in Stockholm) en locatie is opnieuw de Achterzaal van de Openbare Bibliotheek te Deventer (Brink 70).

Opzet is en blijft om op een creatieve en originele wijze een lied dat ooit aan het echte Eurovisie Songfestival (of één van de voorrondes) heeft deelgenomen neer te zetten. Dat mag door het schrijven van een nieuwe tekst, door het parodiëren van de act of te spelen met het land van herkomst. Ook vertegenwoordigd de deelnemer een Europees land of streek, waarvan een vlag te vinden is (voor bij de presentatiefilmpjes en op het scorebord). Het is niet de bedoeling om de oorspronkelijke act na te doen, want het festival is geen karaokecafé of soundmixshow. Deelnemers mogen live zingen of playbacken en in eerdere edities is het ook voorgekomen dat alleen de achtergronddansers aanwezig waren.

Gezien de grootte van het podium liefst niet meer dan zes deelnemers per act en let erop dat de boel ook nog moet worden opgeruimd na het optreden (dus geen rotzooi of grote stellages). Verder zullen alle ingrediënten aanwezig zijn omwille van de festivalsfeer: een presentatieduo, een jury, galajurken en natuurlijk de puntentelling. Het festival begint om 20.30 uur en zal doorgaan tot 23.00 uur. Daarna trekt de Eurovisie-karavaan richting COC-café Face It voor een spectaculaire afterparty.

Mensen die zich willen aanmelden of meer willen weten over het deelnemen kunnen een mailtje sturen naar songfestival@cocdeventer.nl. Er zal dan meer informatie worden verstrekt over de deelname-eisen. De organisatie beschikt over veel oorspronkelijke songfestivalnummers, maar deelnemers zijn op het festival zelf verantwoordelijk voor hun muziekdragers. Aanmelden kan tot woensdag 1 mei; donderdag 2 mei wordt rond 22.00 uur met een trekking de volgorde van optreden bepaald.

Tags: ,