Film (Mannenthema): Skoonheid

vrijdag 26 april 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Skoonheid (Zuid-Afrika 2012)
In de Zuid-Afrikaanse film SKOONHEID / BEAUTY is François (Deon Lotz) bang om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn. De blanke Zuid-Afrikaan François van Heerden zit gevangen in een verstikkend huwelijk en een onderdrukkende samenleving. Tot hij verliefd wordt op de rechtenstudent Christian; de schoonheid van de charmante 23-jarige laat François niet meer los. De duistere weg naar de ondergang ligt open.

Skoonheid is een indringend verhaal over een verscheurende zoektocht van een man naar liefde. Schoonheid schuilt in het oog van de waarnemer. Obsessie ook…
De film speelt zich af in een Zuid-Afrika dat we niet vaak zien: blank suburbia, waar je Afrikaans hoort en nauwelijks zwarten ziet. Een confronterend beeld van een conservatieve subcultuur, waar homoseksualiteit onbespreekbaar is.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,