Roze-Film-Avond: Bumblefuck, USA (VS 2011) ♂♂

vrijdag 1 maart 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Bumblefuck, USA (VS 2011)
De film BUMBLEFUCK, USA is een verhaal over jonge homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in kleinsteeds Amerika. Deze indringende film van Aaron Douglas Johnston heeft ook een NEDERLANDS TINTJE omdat de acteurs + crew deels Nederlands zijn!

Na de zelfmoord van een homoseksuele vriend in een Amerikaans dorpje, trekt de Nederlandse Alexa gespeeld door Cat Smits naar de plek des onheils voor een filmdocumentaire. Zij interviewt jonge homoseksuele vrouwen en mannen over hun ervaringen. Ze krijgt een band met haar tijdelijke hospes Lucas, die haar directheid niet begrijpt. En Alexa raakt in verwarring over haar gevoelens voor Jennifer, een lesbische kunstenares, die Alexa’s gedrag met wantrouwen bekijkt.

Terwijl de gevoelens tussen Alexa en Jennifer almaar toenemen, wordt de film doorsneden met prachtige beelden van het Amerikaanse landschap en fragmenten uit documentaire interviews. Actrice Cat Smits nam deze daadwerkelijk af met verschillende jonge mensen, waaronder Heidi M. Sallows die in de film Jennifer speelt.

Aaron Douglas Johnston de regisser droeg zijn film debuut op aan zijn neefje Matthew, die kort na zijn coming out zelfmoord pleegde.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,