Film & Café: Howl

vrijdag 29 maart 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Howl (VS 2010)
Allen Ginsberg is een dichter met de sterke drang om zijn bewustzijn te verkennen. Dit vooral door het gebruiken van drugs, maar ook door het schrijven van gedichten. Nadat zijn eerste gedicht ”Howl” gepubliceerd wordt, roept dit nogal heftige reacties op wegens vermeende obsceniteit. Hierdoor volgt er al snel een rechtzaak… Deze film was eerder te zien op de Roze Filmdagen 2011.
Het is 1957 in San Francisco en een meesterwerk staat voor de rechter. Allen Ginsberg (acteur James Franco in een prachtige rol) moet zich verantwoorden voor zijn baanbrekende gedicht ‘Howl’. De film verweeft dit verhaal op drie manieren: we zien het tumultueuze leven van Ginsberg in de jaren waarin hij tot een groot kunstenaar uitgroeit, de rechtszaak zelf waarin zijn gedicht als obsceen bestempeld wordt, en animaties die de surrealistische stijl van het gedicht verbeelden. Deze delen smelten samen in het verhaal van de geboorte van een tegencultuur.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,