‘Bespuugd, uitgescholden en achtervolgd’


 
Bron: gaykrant.nl

De mishandeling van een jong homostel uit Leeuwarden door twee pubermeisjes heeft voor een heftige discussie op Facebook gezorgd.

De twee mannen, allebei 20 jaar, werden dinsdagnacht door twee meisjes van ongeveer 16 jaar aangevallen op het station van Sneek. De mannen plaatsten een oproep op de sociale netwerksite om aandacht te vragen voor hun zaak. “Wij werden volledig vernederd op grond van onze geaardheid”, zeggen ze in het bericht. “Bespuugd en uitgescholden, achtervolgd tot in de trein.” Ze vragen om tips over het ongeval. “Laat dit in hemelsnaam afgelopen zijn!”

Boven het bericht staan foto’s van het stel en een logo van de stichting Tegen Zinloos Geweld, en toont bij een van de mannen de schrammen op zijn gezicht.

Zo’n paar duizend mensen reageerden al op het bericht. Veel mensen spreken hun afschuw uit: “Ik hoop dat ze die dames in hun kraag grijpen.” Ook zijn er mensen die vinden dat ‘twee flinke jongens zich toch best hadden kunnen verdedigen tegen twee jonge meisjes’. Een ander reageerde: “Dat gezeik over dat ze die meisjes wel aan hadden gekund. Er zijn ook nog fatsoenlijke mensen, begrijp je.”

Voor de Facebookpagina van het stel, klik hier.