Roze Lopers uitgereikt in Apeldoorn

Vrijdag 15 februari 2013 zijn er door Martin Braakhekke en Ralph Kleinbussink van werkgroep 50Plus van COC Deventer in Apeldoorn drie ‘Roze Lopers’ uitgereikt. De Roze Loper is een Kiwa-certificaat en wordt alleen uitgereikt aan een zorginstelling die voldoet aan de criteria welke zijn vastgelegd in een protocol. Tevens komt er iemand van de Kiwa langs om in de praktijk te toetsen OF- en HOE homovriendelijk een instelling is. Er wordt gekeken naar het beleid, de organisatie structuur, gesprekken gehouden met personeel en cliënten. Als een instelling positief is beoordeeld kan het certificaat en het bordje van de ‘Roze Loper’ opgehangen worden.

Omdat in Apeldoorn drie verzorgingshuizen van ‘De Goede Zorg’ positief beoordeeld zijn, waren er drie feestelijke bijeenkomsten voor personeel, vrijwilligers en cliënten georganiseerd. In een grote roze limousine maakten de directie van ‘De Goede Zorg’, Martin en Ralph als ‘roze ambassadeurs’ en een woordvoerder van Roze 50 Plus Nederland een toer door Apeldoorn. De ‘roze ambassadeurs’ brachten overal een grote roze loper (sleutel) naar binnen. In alle huizen werden toespraken gehouden en een muzikaal programma gepresenteerd. Het leek wel of er kosten nog moeite waren gespaard. Overal vrolijke ballonnen, mooie versieringen, roze gebakjes, roze drankjes, kortom één en al vrolijkheid. Op deze manier hebben de roze ambassadeurs veel aandacht gevraagd en gekregen voor het belang van het project ‘De Roze Loper’.

SAMSUNG

Tags: