Filmhuis De Keizer: Romeos

vrijdag 4 januari 2013

Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78 in Deventer: 21.45 uur

Distributeur Artifilm organiseert het Q-Fest Winter ’12/’13, waarin tien gay & lesbian-topfilms te zien zijn in zestien verschillende steden in Nederland. In filmhuis De Keizer wordt vanaf 7 december elke vrijdagavond om 21.45 uur een nieuwe film vertoond, voor negen weken lang tot en met 1 februari 2013.

Romeos (Duitsland 2011)
Coming-of age story van regisseur Sabine Bernardi over wat jonge mensen nodig hebben om gelukkig te zijn, wat ze ook zijn.
De twintig-jarige Lukas verhuist naar Köln om een jaar lang te werken in de verzorging. Hij trekt in een studentenhuis en begint onder de hoede van zijn beste vriendin Ine het nachtleven van de stad te ontdekken. Hij geniet met volle teugen van de lange zomer en dompelt zich onder in het uitgaansleven. Lukas heeft echter een geheim waar alleen Ine van op de hoogte is. Lukas is als transgender aan het veranderen van vrouw in een man en slikt al een tijd de hormonen die dit proces ondersteunen. Als Lukas de aantrekkelijke Fabio ontmoet, een knappe macho die op mannen valt maar dat voor zijn vriendengroep nog niet wil weten, raken ze verliefd op elkaar. Fabio ontwikkelt steeds heftigere gevoelens voor Lukas, maar deze houdt hem liever op afstand, bang hem te confronteren met zijn waarheid. Op een gegeven moment komt Fabio achter zijn ware identiteit. Is de liefde in staat hun verschillen te overbruggen?

COC-leden opgelet: op vertoon van je COC-lidmaatschapskaart krijg je € 2,- korting op de films die draaien in filmhuis de Keizer in het kader van Q-Fest Winter 12-13!

Meer info? Bezoek de website van Filmhuis De Keizer.

Tags: