Film & Café: Kiss Me

vrijdag 4 januari 2013

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Kiss Me (Zweden 2011)
De lesbische film KISS ME uit Zweden is super romantisch en was een van de populairste rolprenten die tijdens het festival van de Roze Filmdagen 2012 te zien waren.
De Zweedse film KYSS MIG / KISS ME draait om de twee prachtige Zweedse vrouwen Mia en Frida die elkaar voor het eerst ontmoeten bij het verlovingsfeest van hun ouders. Mia’s vader staat op het punt te trouwen met de moeder van Frida, waardoor zij stiefzussen worden.
Al snel wordt echter duidelijk dat van gewone zusterliefde geen sprake zal zijn. Mia is dan wel druk bezig met de voorbereidingen van haar eigen huwelijk, als de vonk tussen haar en Frida overslaat en alles in de war wordt geschopt, maar liefde overwint uiteindelijk alles.
Kiss Me is een film om verliefd op te worden. Na de lesbische klassieker Fucking amal is er weer een Zweedse film die vrouwen echt in hun filmcollectie moeten opnemen. International movie title of Kyss Mig is: With every heartbeat – Kiss me.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,