Woonzorgcentrum Humanitas ontvangt Roze Loper

Wethouder Margriet de Jager van de gemeente Deventer zal op woensdag 5 december aanstaande De Roze Loper uitreiken aan Gea Sijpkes bestuurder van woonzorgcentrum Humanitas in Deventer. Humanitas is binnen de gemeente Deventer het eerste woonzorgcentrum dat over dit certificaat beschikt.
Het officiƫle deel van de bijeenkomst start om 15.00 uur met een woord van welkom door Gea Sijpkes. Henk van Rossum zal namens de werkgroep 50 Plus iets zeggen over de Roze Loper. Margriet de Jager zal daarna de Roze Loper uitreiken.

De werkgroep 50Plus van COC Deventer is in 2011 met de leiding van het huis in gesprek gegaan om meer aandacht te vragen voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen die zorgbehoevend worden en aangewezen raken op een verzorgingshuis of een verpleeghuis. De gesprekken met de leiding en later met bewoners, personeel en vrijwilligers zijn heel plezierig verlopen.
Woonzorgcentrum Humanitas heeft in het najaar van 2012 bij de officiƫle KIWA auditie positieve resultaten behaald, die recht geven op de Roze Loper.

Tags: