Classic Sunday Filmmiddag: When Night Is Falling (Canada 1995) ♀♀

zondag 16 december 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Derde zondag van de maand in het winterseizoen, dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

When Night Is Falling (Canada 1995)
Het liefdesverhaal van protestantse lerares Camille en circus-artieste Petra: Camille voelt zich, onverklaarbaar, aangetrokken tot Petra, en in Camille’s leven komen gevoelens naar boven die ze niet kende. Maar hoe verhoudt zich dat tot haar religie en hoe moet dat dan met haar verloofde? Mooie lesbische film die je telkens weer wil bekijken!

Camille, een docente aan een protestants college, is niet al te gelukkig met haar verloofde Martin. Dan leert ze in de wasserette de flamboyante circusartieste Petra kennen. Ze raken bevriend en voor ze het weet is Camille helemaal ondersteboven van deze tornado in haar anders zo geordende, intellectuele leventje. Net als ze zich realiseert hoe verliefd ze is op Petra, moet die met het circus de stad verlaten…

De Canadese regisseur Patricia Rozema (I’ve heard the Mermaids Singing) maakte met When Night is Falling een film die een diepe indruk op velen heeft gemaakt en een mijlpaal in hun leven bleek. Met recht een moderne klassieker.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,