Roze-Film-Avond: Bloomington (VS 2010) ♀♀

vrijdag 7 december 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Bloomington (VS 2010)
Lesbische liefde: de film Bloomington is een mooi drama van Fernanda Cardoso over volwassen worden. Het verhaal: Om los te komen van haar veeleisende moeder gaat Jackie weg uit Californië en ze gaat studeren.
Helaas maakt Jackie / Jacqueline weinig vrienden: als kind had zij de hoofdrol in een populaire tv serie en haar huidige leeftijdgenoten zijn zich voortdurend bewust van haar sterrenstatus.
Dan ontmoet de college girl de jonge docente Catherine, een vrouw met ietwat dubieuze reputatie; Jackie voelt zich gelijk tot Catherine aangetrokken. Die aantrekkingskracht is gelukkig wederzijds en al snel zijn Jackie en Catherine verwikkeld in een geheime affaire.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,