RK kerk boos om Colombiaanse Gay-kerststal


 
Bron: gaykrant.nl

Een homostel in Colombia heeft de woede van de katholieke kerk op de hals gehaald door een kerststal te plaatsen met twee Jozef-beeldjes en zonder Maria.

Politicus Andrés Vásquez en ondernemer Felipe Cárdenas versierden hun huis met de ludieke kerststal die ze bekend maakten via sociale media. Met de stal willen ze een statement maken voor gelijke relatierechten. Conservatieven spreken er schande van, de RK kerk noemt het heiligschennis.

Vasquez: ‘We hebben dit gedaan omdat we in ons land Colombia geloven. We woonden in verschillende steden, overal ter wereld, maar willen liever in ons eigen land wonen.’

Vorig jaar bepaalde het Grondwettelijk Hof van Colombia dat de regering binnen twee jaar gelijke relatiewetgeving moet introduceren. Volgens de uitspraak moet zo’n regeling er zijn vóór 20 juni 2013. Zo niet dan krijgen homoparen automatisch het recht krijgen om hun relatie officieel vast te leggen via de rechtbank. Inmiddels is er wetgeving in de maak. De regering wil het huwelijk begin 2013 open stellen.