Filmhuis De Keizer: Evet, Ich Will!

vrijdag 28 december 2012

Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78 in Deventer: 21.45 uur

Distributeur Artifilm organiseert het Q-Fest Winter ’12/’13, waarin tien gay & lesbian-topfilms te zien zijn in zestien verschillende steden in Nederland. In filmhuis De Keizer wordt vanaf 7 december elke vrijdagavond om 21.45 uur een nieuwe film vertoond, voor negen weken lang tot en met 1 februari 2013.

Evet, Ich Will!(Duitsland 2009)
Regie: Sinan Akkuş – Duits en Turks gesproken
Evet, I DO! is een kleurrijke komedie over een paar stelletjes die met hun liefde voor elkaar tegen een aantal multiculturele grenzen moeten opboksen. Ze moeten slim zijn en bereid zijn te breken met familietradities om het leven voortaan toch met elkaar te kunnen delen. Zo heeft Dirk zijn zinnen gezet op de Turkse Özlem maar hij moet zich daarvoor wel bekeren tot de Islam, wat tot schrik van zijn ouders meteen een chirurgische ingreep met zich meebrengt. Automonteur Emrah heeft sinds een paar jaar een Duitse vriend en wil eindelijk met hem samenwonen, maar zijn traditionele ouders weten van niets en plannen juist een finale ontmoeting met de vrouw die ze al lang geleden als zijn bruid hebben uitgekozen. En als de radiopresentator Coskun aankondigt te willen trouwen met Günay leidt dit tot grote commotie want een huwelijk tussen een Koerd en een Turkse vrouw is niet eerder voorgekomen in de families. De vooroordelen schieten heen en weer en het finale ja-woord moet zwaar worden bevochten. Uiteindelijk is het simpel. All you need is love en love is all you need!

COC-leden opgelet: op vertoon van je COC-lidmaatschapskaart krijg je € 2,- korting op de films die draaien in filmhuis de Keizer in het kader van Q-Fest Winter 12-13!

Meer info? Bezoek de website van Filmhuis De Keizer.

Tags: